Acasă Recomandări Este SEO miezul marketingului ecommerce?

Este SEO miezul marketingului ecommerce?

Author

Date

Category

SEO și UX

Să ne gândim de exemplu la experiența utilizatorilor care în prezent este strâns legată de căutare.
Programele SEO de succes se bazează pe o arhitectură optimă și o anumită taxonomie pentru a se asigura că paginile dețin temele de conținut necesare pentru a fi clasate și pentru a se asigura că legăturile dintre aceste pagini ating cantitatea optimă de autoritate către cele mai importante pagini.
Dar acest lucru funcționează și în sens invers. Experiența utilizatorului necesită optimizare SEO. Căutarea oferă un indiciu asupra dorințelor specifice ale consumatorilor-ce produse doresc să cumpere și ce informații vor să acceseze (ce vor să afle). Aceste date, colectate din instrumentele de cercetare și de analiză a cuvintelor cheie, ghidează formarea taxonomiei și a convențiilor de numire a paginilor, permițând astfel mai puține runde de testare (care sunt de altfel și consumatoare de timp).
Haideți să ne gândim așa: dacă 39% din publicul dumneavoastră este atras de conținutul pe care îl promovați atunci când caută ceva, trebuie să vă asigurați că experiența dumneavoastră digitală este optimă pentru acesta.
Astfel SEO trebuie monitorizat în fiecare zi cu atenție. Fără o verificare constantă, planificarea și optimizarea pentru a-l menține pe linia cea dreaptă-și pentru a identifica eventualele probleme-performanța căutării naturale poate să se prăbușească rapid, mai ales dacă ne gândim la algoritmii care se schimbă frecvent.
Conform unui studiu, Google deține 95% din toate interogările de căutare-67000 în fiecare secundă. 15% dintre acestea reprezintă interogări noi, care nu au mai fost recepționate anterior de către Google. Chiar Google a lansat mai mult de 80 de actualizări majore de algoritmi din 2012 și până azi. Modificările minore au loc cam de două ori pe zi.

Mai multe echipe de lucru
Site-urile de azi gestionează o cantitate masivă de conținut și elemente interactive, sub controlul mai multor echipe dintr-o companie. Echipa dumneavoastră de IT actualizează site-ul periodic. Echipa de marketing concepe campanii și elemente editoriale. Echipa de vânzări lansează noi produse. Echipa de conținut scrie articole și concepe videoclipuri noi. Toate acestea influențează performanța căutării organice a unui site.
Echipa SEO trebuie să interacționeze cu toate aceste departamente și cu programele de lansare, cu scopul de a integra considerațiile de căutare organică încă de la început. Acest lucru va crește probabilitatea unei performanțe pozitive în căutări și va reduce timpul de reacție dacă performanța nu este cea dorită.
Un specialist este de părere că SEO nu este singurul lucru care trebuie avut în vedere. Există alte canale și metode ce trebuie luate în considerare pentru o strategie eficientă. O disciplină nu o exclude pe cealaltă.
O soluție ideală SEO ar putea însemna gestioanarea unui număr redus de atribute ale unui produs pe un site de comerț electronic pentru a organiza aceste elemente în funcție de tendințe. Acest efect asupra proiectului SEO ar putea fi uriaș, cu impact asupra IT-ului, experienței utilizatorilor, designului, operațiunilor, copywritingului și vânzărilor. Ar fi extrem de util pentru SEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog