Acasă Recomandări Când trebuie să mergi la psihiatru

Când trebuie să mergi la psihiatru

Author

Date

Category

Psihiatru

Trăim într-o perioadă extrem de stresantă, care contribuie la apariția diverselor probleme de sănătate. Din cauza stresului tot mai mare sănătatea psihică este cea mai mult afectată. Astfel, apare anxietatea, depresia, fobia socială etc.

Din păcate, nu facem nimic pentru a trata problemele cu care ne putem confrunta. De ce? Fiindcă avem foarte multe prejudecăți care ne împiedică să luăm legătura cu specialistul care ne poate ajuta să trecem mai ușor peste problemele cu care ne confruntăm.

De cele mai multe ori nici nu acceptăm să ni se spună că trebuie să mergem la psihiatru pentru a ne trata. Datorită prejudecăților adânc înrădăcinate în mintea noastră, nici nu vrem să auzim de o astfel de vizită.

Din nefericire, cei mai mulți dintre noi privesc vizita la psihiatru ca fiind un lucru negativ, ceea ce este complet greșit. Dimpotrivă, o astfel de vizită este foarte benefică atunci când suferi de anxietate, de exemplu.

Deși anxietatea este o stare pe care mulți dintre noi o experimentează, atunci când aceasta generează teamă sau alte reacții adverse trebuie recurs la un tratament psihiatric, pentru a o combate și depăși cu succes.

Există multe situații în societatea în care trăim care sunt percepute ca fiind o amenințare la adresa propriei integrități. Având în vedere că organismul nostru este mereu în gardă ne ajută să ne dăm seama când apar posibile pericole și declanșează mecanismul de autoapărare.

Acest mecanism acționează astfel încât la nivelul organismului au loc schimbări care ne permit să gestionăm eventualele pericole. Există însă situații când anxietatea devine patologică, adică acest mecanism de apărare se activează când nu există pericole reale. Astfel, apar tulburările de anxietate ce necesită tratament de specialitate

Anxietatea nu este o problemă nouă. Încă din vechi timpuri oamenirea a fost nevoită să se confrunte cu tot felul de pericole. În prezent, pericolele cu care ne confruntăm sunt de ordin social.

Trăim într-o societate extrem de competitivă. Mereu suntem în competiție atât cu ceilalți, cât și cu noi înșine. Din acest motiv, nu ne place sub nicio formă eșecul. Vrem doar să simțim gustul dulce al victoriei, nu și gustul amar al înfrângerii.

De asemenea, nu ne plac nici dezamăgirile. De fiecare dată când îi dezamăgim pe ceilalți sau pe noi înșine, anxietatea apare fără să vrem. Nici pierderea controlului nu ne place. Ne este foarte greu să înțelegem că nu putem deține controlul mereu, căci nu suntem perfecți.

Ne frământăm, ne consumăm, ne stresăm foarte tare, devenim nervoși și nu ne putem concentra asupra lucrurilor. Devenim irascibili, distrați, luăm cu greu decizii, nu ne putem controla reacțiile, evităm anumite situații. Începe să ne bată tare inimă, să avem palpitații, să transpirăm, să nu putem respira normal, să avem o senzație de greață.

Odată ce anxietatea apare, viața ne este afectată mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de gravă este situația. Există persoane care nu mai au puterea de a ieși din casă și socializa cu ceilalți, de a munci, de a se dezvolta personal.

Există diverse tratamente ale anxietății, de ele putem avea parte de îndată ce mergem la o clinică de psihiatrie. O astfel de clinică este Doctor-Psi.ro. Însă pentru a primi tratamentul adecvat, trebuie să conștientizăm că avem o problemă și că avem nevoie de tratament de specialitate.

Viața este mult prea frumoasă pentru a o trăi altfel decât sănătos, atât fizic, cât și psihic. Iar terapiile de care putem avea partea la o astfel de clinică ne pot ajuta să ne bucurăm de o viață frumoasă.

Un sigur pas trebuie făcut pentru a avea o viață așa cum vă doriți. Sunați la tel: 0746-287-101. Centrul medical Laura Cătană poate fi soluția unei vieți liniștite.

Articolul precedentTaină fără nume
Articolul următorVersuri aurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog