Acasă Recomandări Grădină cu legume: avantaje și dezavantaje

Grădină cu legume: avantaje și dezavantaje

Author

Date

Category

Cultivarea legumelor în grădina proprie a devenit din ce în ce mai atractivă pentru foarte multe persoane, având în vedere avantajele pe care le poate aduce cu sine. De aceea, în articolul de față mi-am propus să le dezbat și să aduc la cunoștință celor care vor să își facă o grădină care sunt și dezavantajele acesteia.


Așadar, dacă ești interesat de motivele pentru care ar trebui să începi să cultivi legume singur, dar și de inconvenientele pe care le implică, citește acest articol până la final!
Iată avantajele și dezavantajele unei grădini proprii cu legume:

1. Avantaje:
· În primul rând, de departe cel mai mare avantaj, este acela că te vei bucură de legume proaspete și sănătoase. În plus, o să observi că diferență de gust între cele din grădină ta și cele din supermarket este extrem de mare. În cazul în care ai și copii, sigur grădină de legume reprezintă un mare plus.
· Apoi, o să îți dai seama că grădinăritul te ajută să te deconectezi de la grijile cotidiene și că te relaxează. Sigur că ai nevoie și de utilaje care să te ajute în acest sens, iar motocultorul profesional poate fi unul dintre ele. Acesta îți va fi util în pregătirea solului, înainte de a te ocupa de plantarea semințelor.


· Mai mult, grădinăritul te va ajuta să te menții în formă, întrucât o să faci destulă mișcare, în funcție de suprafața pe care o vei cultiva. Sigur că efortul ți se va părea mare la început, însă pe măsură ce vei cultiva roadele muncii tale o să ți se pâră din ce în ce mai ușor.
· O grădină de legume amenajată sub formă unui solar poate rezista foarte bine și pe timp de iarnă. Sigur, sunt anumite vegetale care rezistă mai bine, altele mai puțin bine, însă documentarea te va ajuta foarte mult în acest sens.
· Nu în ultimul rând, având o grădină la dispoziție cu toate legumele necesare, o să realizezi că nu vei mai cheltui atât de mulți bani pe mâncare. De altfel, o să începi să mănânci mai sănătos și, implicit, mai bine, având în vedere că nu vei folosi pesticide sau alte substanțe chimice.

2. Dezavantaje
· Un dezavantaj al unei grădini de legume este acela că va trebui să îți faci timp pentru îngrijirea ei. Sigur că acestea nu vor crește singure, ci vor avea nevoie de toată atenția și implicarea ta. De aceea, gândește-te cât timp poți să aloci și în funcție de acest aspect să decizi cât de mare va fi grădină ta.
· Apoi, unele utilaje pot fi destul de costisitoare, însă trebuie să ai în vedere că te vor scăpa de foarte mult efort depus și că investițiile vor merita.
Așadar, o grădină cu legume este ideală, mai ales dacă locuiești în mediul rural, întrucât vine la pachet cu foarte multe avantaje. Bineînțeles, faptul că vei mânca legume proaspete și sănătoase pe care chiar tu le-ai îngrijit reprezintă argumentele supreme pentru a lua o decizie favorabilă în privința acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog