Acasă Recomandări Știai că migrenele pot fi cauzate de lumina necorespunzătoare din locuința ta?

Știai că migrenele pot fi cauzate de lumina necorespunzătoare din locuința ta?

Author

Date

Category

Migrenele

Lumina are o foarte mare importanță asupra vieții oamenilor și mai ales asupra calității acesteia. Poate pare destul de greu de crezut cum lipsa unei surse de lumină sau chiar dispunerea ei mult prea puternică poate schimba anumite comportamente, poate duce la anumite stări sau poate cauza inclusiv migrene.

De câte ori ai ajuns acasă și ai observat la scurt timp o stare de disconfort sau chiar o durere accentuată la nivelul capului? În mod cert, ai dat vina pe stresul și tensiunile acumulate peste zi, însă în realitate este destul de posibil ca migrenele să fie provocate și de iluminarea necorespunzătoare.

Descoperă cum influențează lumina calitatea vieții și a sănătății !
Lumina în exces. Majoritatea persoanelor aleg să folosească surse de iluminat mult prea puternice pentru locuințele lor, crezând că în acest fel performanțele vor fi mult mai ridicate. În realitate însă, o lumina prea puternică îți poate crea un anumit disconfort, manifestat prin dureri la nivelul globului ocular, senzație de oboseală, diminuarea concentrării și chiar apariția migrenelor. Ochiul uman se poate adapta la diversele condiții de lumina, însă atunci când aceasta este mult prea puternică, eforturile sunt destul de mari.

Lipsa luminii. Pe de altă parte, o iluminarea necorespunzătoare sau ineficientă duce la prelungirea stării de oboseală, de „amorțeală” și la manifestarea stării de somnolență. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul uman este conceput să fie activ atunci când este lumină (ziua) și să se odihnească atunci când intensitatea acesteia scade semnificativ (seara/noaptea).

Cum poți remedia această problemă? Ce tip de lumină ar trebui să alegi în funcție de specificul fiecărei camere?

Pentru ca astfel de situații să nu se repete, este necesar să adaptezi lumina din fiecare cameră, în funcție de specificul activităților desfășurate în perimetrul respectiv. Care sunt alegerile tale:bec cu lumina calda sau rece?


Este necesar să știi că lumina rece este asociată cu cea naturală sau are un aspect cât mai apropiat de naturalețe. Din acest motiv, specialiștii recomandă să fie folosită în camere precum bucătărie sau cel puțin pentru perimetrul în care se gătește, birou sau atelier, spații în care nevoia de concentrare și performanța să fie destul de ridicate. Alegând o astfel de sursă de iluminat, pentru activitățile importante și asupra cărora trebuie să fii destul de concentrat, te vei asigura atât de reușita operațiunilor, cât și de faptul că ochii și creierul tău nu vor manifesta stări de oboseală într-un timp foarte scurt.

În schimb, lumina caldă ar trebui utilizată în spații precum dormitorul, living-ul sau chiar baia, astfel încât să fie optimă pentru relaxare, pentru crearea unei dispoziții potrivite. În aceste cazuri, cu precădere în dormitor, este indicat să folosești surse de lumină a cărei intensitate să poată fi modificată, ajustată în funcție de preferințele și de nevoile tale. Spre exemplu, pentru momentul de dinaintea somnului, sunt suficiente ca cele două veioze de la extremitățile patului ce reflectă lumina caldă să fie aprinse, și nu întreaga încăpere să emane un nivel prea puternic de luminozitate.

Tu știai toate aceste lucruri? Care au fost argumentele tale atunci când ai optat pentru iluminarea din locuință și ce criterii ai luat în calcul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog