Acasă Recomandări 5 sfaturi pentru a-ți întreține mașina cu mai puțini bani

5 sfaturi pentru a-ți întreține mașina cu mai puțini bani

Author

Date

Category

Sfaturi intreținere masină

Pentru a întreține o relație de lungă durată cu mașina ta, este nevoie, uneori, de mici investiții care te vor ajuta să te bucuri mai mulți ani de ea. De cele mai multe ori, este mult mai simplu să întreții și să repari o mașină, decât să investești într-una nouă. Pe parcursul acumulării de kilometri, mașina ta poate să cedeze, din cauza uzurii anumitor componente. Dacă, însă, îți vei întreține mașina într-un mod corespunzător, poți să scazi o mare parte din cheltuielile care, de regulă,sunt investițiile în piese și reparații.

Iată câteva sfaturi legate de cum îți menții mașina în formă mai mult timp, cu mai puțini bani:

Apelează mereu la un mecanic de încredere

Dacă vei merge cu mașina ta în reprezentanță, vei găsi aparatură performantă și dotări de ultimă oră, însă aceste service-uri nu au o reputație atât de bună. Dacă mașina ta este încă în garanție, atunci ai grijă ca atunci când aceasta este pe final, să cauți un personal calificat, cu experiență, care să te ajute să păstrezi o relație de lungă durată cu automobilul tău.

2. Cumpără piese noi

Chiar dacă piesele de schimb noi costă mai mult decât cele la mâna a doua, este indicat să ții cont de faptul că acestea te vor ține mai mult. Așadar, periodic, fă-i mașinii o verificare de rutină și, dacă este cazul, înlocuiește piesele uzate cu unele care nu au mai fost folosite. Un service auto te poate ajuta să găsești componente la prețuri accesibile pentru masina ta, de la furnizorii cu care acesta lucrează. Ia în calcul faptul că o piesă nouă are o durată de viață mai mare, deci reprezintă o investiție pe termen lung, ce te poate scuti de alte cheltuieli.

3. Întreține vopseaua

Vopseaua are și rolul de a proteja caroseria mașinii de rugină, nu doar de a o face să arate mai bine. Este important să speli mașina regulat, să îndepărtezi murdăria și praful de fiecare dată când ai posibilitatea. Mai ales în sezonul cald, caroseria automobilului trebuie tratată cu o ceară specială, care o ajută să se păstreze în cea mai bună formă, cât mai mult timp. Nu uita să cureți și murdăria care se strânge în compartimentul motorului.

4. Fii atent la ceea ce îți spune mașina ta 

Atunci când ești în trafic, fii atent la fiecare zgomot pe care îl face mașina și, dacă ți se pare ceva în neregulă, nu ezita să îi faci o verificare. Defecțiunile pot apărea atunci când te aștepți mai puțin, de aceea este foarte important să le previi, pentru a nu se genera uzuri de un grad ridicat. Cere și părerea unui prieten sau unei persoane specializate. Atunci când ești foarte obișnuit cu autoturismul, e posibil să nu îți dai seama de anumite zgomote sau defecțiuni minore.

5. E important să îți cunoști foarte bine mașina

Nu doar legat de trecutul acesteia (în cazul în care a mai fost folosită înainte de a o cumpăra), ci și legat de cum rulează motorul și modul în care funcționează acesta. Nu e nevoie să ai studii de specialitate ca să afli câteva lucruri esențiale legate de mașină, ci trebuie doar să fii atent la sensibilitățile ei, pentru a putea depista cu mai multă ușurință eventualele probleme.
Fiecare șofer știe că o mașină este o responsabilitate financiară destul de mare. Nu e posibil să renunți complet la cheltuielile care apar pe parcurs, însă poți face în așa fel încât acestea să scadă, respectând aceste reguli importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog