Acasă Sfaturi Sfaturi de frumusețe Parfumul perfect pentru fiecare ocazie. Cum îl alegem?

Parfumul perfect pentru fiecare ocazie. Cum îl alegem?

Author

Date

Category

Alegerea unui parfum nu este doar o chestiune de gusturi. Există perioade și momente în care unele parfumuri sunt mult mai potrivite decât altele. De aceea, alegerea parfumului perfect ține de luarea în considerare a unor factori cheie. În plus, întotdeauna intră în joc gustul persoanei, atunci când se alege parfumul ideal pentru un moment sau persoană.

Alegerea parfumului este ceva foarte personal, gusturile în ceea ce privește parfumurile variază mult. Deși putem ține cont de câteva lucruri atunci când alegem un parfum pentru o anumită persoană, într-un anumit moment,  pentru a recunoaște parfumul ideal trebuie să știm unele detalii.

Familiile olfactive ale parfumurilor

Familiile olfactive ale parfumurilor divid parfumurile și ne pot ajuta mult atunci când căutăm un parfum, dacă îl clasificăm ținând cont de acestea. Există familii fructate, florale, de ierburi aromatice, citrice sau lemnoase. În general, se folosesc note orientale, lemnoase și de piele pentru parfumurile masculine. Citricile sunt mai tinerești și proaspete, mai frecvente în timpul verii. Cele florale sunt mai potrivite pentru femei, la fel și cele fructate. Ierburile aromatice și notele orientale au un miros mai puternic și profund. Deși familiile sunt împărțite, în cazul parfumurilor găsim amestecuri de familii și ingrediente, cu toate că parfumurile întotdeauna au tendința de a opta pentru o familie, atunci când vine vorba de mirosul principal.

Parfum Perfect

Parfumuri în funcție de sezon

În funcție de sezonul anului, ne place un miros mai mult ca altul. Trebuie precizat că un miros nu acționează la 30 grade la fel ca la 5 grade. Trebuie să știm acest lucru înainte de a folosi un parfum pe timpul verii. Vara se folosesc parfumuri suave și proaspete, florale, cu note de citrice și fructate. Sunt mai puțin greoaie ca cele orientale, de exemplu. Este bine să evităm mirosurile puternice și să folosim parfumuri mai fresh. Iarna trebuie evitate parfumurile cu note de citrice, deoarece sunt mirosuri care nu dau senzația de căldură. În acest sezon sunt mai populare cele orientale sau lemnoase.

Parfumul Perfect

Gusturi personale în ceea ce privește parfumurile 

Fiecare persoană este o lume. Aflând ce parfumuri a folosit o persoană, îi putem cunoaște gusturile personale. Cunoscând familiile olfactive ale parfumurilor anterioare, vom ști dacă îi plac mai fresh, cu note de ierburi, citrice sau florale. Astfel o putem surprinde cu un parfum care îi place.

Parfumuri pentru un anumit moment al zilei

În funcție de momentul zilei, ne pot plăcea unele parfumuri mai mult ca altele. În general, dimineața parfumurile fresh sunt cele preferate. Ele nu sunt greoaie, ci discrete pe parcursul zilei. Seara se folosesc parfumuri mai tari, cu note mai accentuate. Putem avea un parfum pentru petrecere și ocazii speciale și unul de zi cu zi, mai fresh și simplu.

Evoluția parfumurilor

Nu trebuie să ne alegem parfumul în momentul în care îl testăm. Motivul este unul simplu. Parfumurile evoluează odată cu trecerea timpului în alte mirosuri. Se împart în note de vârf, de inimă și de bază. Când mirosim un parfum pentru a-l testa vom observa doar notele de vârf, dar după un timp vom simți pe piele notele de inimă și după câteva ore notele de bază. Este important să le cunoaștem pe toate, deoarece uneori există parfumuri care ne încântă datorită notelor de vârf, dar evoluează în așa fel încât în final nu ne mai plac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog