Acasă Recomandări Transalpina, o destinație aparte

Transalpina, o destinație aparte

Author

Date

Category

A sosit august. Lumea se bucură din plin de vară și de concedii. După un an de muncă, este nevoie de o binemeritată vacanță. Cu toții am așteptat acest moment cu nerăbdare. Așa că, a sosit timpul să ne hotărâm unde mergem, dacă nu am făcut-o deja. Foarte mulți aleg să plece în această perioadă, în străinătate. Dar oare de ce să pleci peste hotare când ai atâtea de văzut la tine în țară?

Sunt atâtea locuri minunate în România noastră, e păcat să nu le vizităm atunci când avem posibilitatea să o facem. Ce loc putem alege în acest sezon de vară? O întrebare grea. Totul depinde de preferințe. Preferați marea sau muntele? Dacă vă doriți să respirați aer curat, să vă bucurați de peisaje care vă taie respirația, vă recomand să alegeți Transalpina.

Șoseaua Transalpina este cea mai spectaculoasă șosea din Romania, dar și cea mai înaltă. Numele său provine din  latinescul „Transalpina” (țara de dincolo de munți). Această șosea este mai veche și mai frumoasă decât Transfăgărășanul, dar cu toate acestea, este mai puțin cunoscută, deoarece până în 2009 nu a fost niciodată asfaltata.

Pentru a-și face drum spre Sarmisegetusa, armatele romane au construit această șosea, care a fost pavata cu piatră de Regele Carol al II-lea după 1930. În cel de-al doilea război mondial, nemții au reabilitat-o, dar ulterior autoritățile române au uitat de ea. Datorită faptului că a fost uitată, Transalpina a reușită să-și păstreze farmecul aparte, acea sălbăticie extrem de atrăgătoare, care se găsește în puține locuri din țară. Pe Transalpina poți atinge nori.

Transalpina

V-ați dori și voi să-i puteți atinge, nu-i așa? Ei bine, dacă da, pregătiți-vă bagajele și porniți la drum. Vă așteaptă o vacanță minunată. Cazare veți găsi. Nu vă faceți probleme. Hotelul Popasul Regelui are mereu porțile deschise pentru oaspeții nerăbdători să descopere frumusețile acestei șosele numită și Drumul Regelui.

Transalpina-Popasul Regelui

Dacă intrați pe google și scrieți cazare Transalpina, veți descoperi site-ul acestui hotel, unde veți putea face rezervare. Eu așa am făcut și nu am regretat. Am avut parte de o vacanță minunată și de servicii de cea mai bună calitate. Pe teresa hotelului ai parte în fiecare zi de aer curat și de o priveliște deosebită. La nici o 100 de metri de hotel se află lacul Tău Bistra, un lac de acumulare, care prezintă un interes deosebit pentru cei pasionați de pescuit. Cele mai căutate specii sunt păstrăvul și cleanul.

Transalpina- Lac Tău Bistra

Trebuie să recunosc că este foarte plăcut să te trezești și să mergi chiar de la primele ore ale dimineții la pescuit. Dacă vreți să vă relaxați, să uitați de grijile cotidiene, trebuie să mergeți la pescuit. Vă spun din experiență proprie că este foarte plăcut. După o sesiune de pescuit, puteți continua relaxarea pe teresa hotelului, unde veți fi tratați regește, cu fel de fel de preparate delicioase, pregătite de maeștrii bucătari.

Când am ales ca destinație Transalpina, nu mi-am imaginat că o să am parte de o vacanță de neuitat, că o să vă bucur de peisaje de o frumusețe cu totul aparte. Sălbăticia acestor locuri este fermecătoare, încât te face să regreți că nu ai ales să te bucuri de ea mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog