Acasă Recomandări Tartă delicioasă cu lapte condensat DeLatte

Tartă delicioasă cu lapte condensat DeLatte

Author

Date

Category

Oare cine nu iubește dulciurile? Nu cred că există persoane cărora să nu le placă torturile sau tartele. Eu le ador. Iar acum de când am descoperit minunatul lapte condensat DeLatte, îmi place foarte mult să-l includ în rețetele pe care le fac. Există o mulțime de retete cu lapte condensat, pe care încerc să le fac ori de câte ori pot.

De curând am descoperit o tartă foarte ușor de făcut și vreau să împărtășesc rețeta cu voi. Sper să vă placă. Se numește Tartă delicioasă.

Ingrediente pentru bază:

 –200 g de biscuiți digestivi

-80 g unt

Pentru cremă

8 foi de gelatină

500 ml frișcă

100 ml de lapte condensat DeLatte

6 iaurturi mici naturale sau fructe (poate fi folosite danonino)

1 lingură esență de vanilie (în cazul în care iaurtul are o anumită aromă, nu mai trebuie)

Pentru stratul de gelatină de deasupra

150 g gem

2 foi de gelatină

150 ml apă

Preparare tartă

Pentru bază se zdrobesc biscuiții și se amestecă bine cu unt. Se pune acest amestec într-o tavă de tort detașabilă și tapetată cu hârtie de copt. Trebuie presat bine amestecul de biscuiți, cu dosul unei linguri, apoi introdus în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Dacă nu vrem să folosim cuptorul trebuie să punem baza de biscuiți în congelator aproximativ 20 de minute pentru a deveni consistentă.

Când e gata o scoatem. Tava poate fi de 23 cm sau cam așa ceva. Pentru umplutură punem cele 8 foi de gelatină în apă rece și între timp ne ocupăm de pregătirea cremei.

Acum vom amesteca laptele condensat DeLatte cu iaurt și adăugăm aproape toată frișca bătută. Din cantitatea de frișcă păstrăm două linguri.

Punem cele două linguri de frișcă pe foc cu foile de gelatină scurse și le ținem la foc mic până se dizolvă bine. Când amestecul este cald îl adăugăm peste amestecul anterior. Frecăm cu mișcări circulare și îl întindem peste bază.

Introducem tava în fridider. După aceea pregătim gelatina pentru stratul de deasupra. Punem gelatină în apă rece și pregătim stratul de deasupra. Încălzim gemul (poate fi gem de mure, zmeură etc.) împreună cu apa. Când este bine dizolvat și s-a terminat apa, adăugăm cele două foi de gelatină scurse. Amestecăm până se dizolvă bine.

Când se răcește punem această compoziție peste tartă și o băgăm la frigider pentru câteva ore. Aceasta poate fi păstrată și în congelator până în momentul în care vrem să o consumăm.

Este o rețetă delicioasă. Această tartă poate fi decorată cu frișcă, ciocolată albă rasă, zmeură, căpșuni, etc. Este o tartă foarte ușor de făcut și cu ingrediente la îndemână oricui.

Așadar, dacă vreți să o preparați, cumpărați lapte condensat DeLatte precum și restul de ingrediente și apucați-vă de treabă. O să vă placă cu siguranță această rețetă. Dacă vă doriți și alte rețete cu lapte condensat, rapide și ușoare,  intrați pe site-ul DeLatte și descoperiți-le. Echipa acestui brand renumit v-a pregătit o mulțime de rețete minunate, care vă vor încânta papilele gustative în orice moment.

Spor la gătit!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog