Acasă Recomandări Dacă destinul ne urmărește, noi ce facem?

Dacă destinul ne urmărește, noi ce facem?

Author

Date

Category

Mircea Eliade, celebrul scriitor, profesor și filosof român afirma că: Destinul este acea parte din Timp în care Istoria îşi imprimă voinţa ei asupra noastră. De aceea trebuie să-i rezistăm, să fugim de el, să ne refugiem în Spectacol. Acesta este unul dintre celebrele citate ale filosofilor care ne determină să ne punem un semn de întrebare.

Putem noi oare să-i rezistăm, să fugim de el, când el este atât de puternic și ne controlează fiecare mișcare? Putem noi oare să-i îi rezistăm jucându-ne rolul pe scena vieții aparent firesc, liberi de orice constrângere ce ne pândește dincolo de cortina din spatele nostru? Aș spune că nu. Destinului nu îi putem rezista oricât de mult „ne-am da în Spectacol”. Nu putem, fiindcă de realitatea vieții nu poate fugi nimeni.

Viața este un dar pe care l-am primit și care ni se va lua când reprezentația noastră va lua sfârșit. Când se va întâmpla acest lucru, noi nu putem ști… nu suntem decât niște actori care își joacă rolul pe care l-au primit, cu mare bucurie. Atât și nimic mai mult…

Destinul în schimb este, precum însuși Mircea Eliade afirmă…acea parte din Timp…însă este acea parte care își pune amprenta asupra fiecărei acțiuni pe care o desfășurăm în viața de zi cu zi. Acesta ne cordonează fiecare mișcare. Liberul arbitru, acea libertate a omului de a-și schimba propriile acțiuni, de a alege între diversele acțiuni, nu este decât o libertate aparentă, fiindcă de undeva de pe scena vieții, pe care noi nu suntem decât niște simpli actori…destinul își spune cuvântul…într-un mod decisiv.

Libertatea de a ne exprima propriile opinii, de a face ce vrem, etc. este dirijată fără să ne dăm seama de voința destinului, o voință de fier căreia nu îi putem rezista refugindu-ne într-un Spectacol care se desfășoară mereu cu cortina ridicată.

Noi, oamenii, nu putem decât să ne jucăm propriul rol în propriul spectacol învățându-i pe copiii noștri despre viața cu suișurile și coborâșurile ei, despre cei din jurul lor care și-au transformat gândurile în cuvinte ce dănuie în timp. Acestea au devenit citate celebre despre care merită să se vorbească. Din astfel de citate copiii pot învăța despre scurta călătorie a omului pe Pământ.

Mircea Eliade face parte dintre cei mai importanți scriitori și filosofi români a căror scrieri au o valoare inestimabilă ce vor dănui mereu în timp, iar  toți cei ce le vor citi, vor avea întotdeauna ceva important de învățat. Așa că, dragi părinți, dacă vreți ca ai voștri copii să afle despre aceste cuvinte ce dănuie în timp, îndemnați-i să intre pe site-ul Anidescoala.ro, deoarece aici vor găsi întotdeauna citate celebre ce aparțin unor filosofi români importanți.

Anidescoala este universul în care zi de zi ar trebui să pășească copiii, pentru a învăța noi lucruri utile pentru dezvoltarea lor personală, pentru a citi povești scrise de autori, români și străini, pentru a învăța cântece pentru școală. Anidescoala este o școală online pentru copiii mici și mari care vor să afle lucruri noi și folositoare.

Articolul precedentStări
Articolul următorContratimp

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog