Acasă Recomandări Un Merlot de la Vincon este un cadou special pentru familie

Un Merlot de la Vincon este un cadou special pentru familie

Author

Date

Category

Omul cât trăiește adună. Adună fie pentru a-și crea toate condițiile pentru un trai frumos, fie pentru a a-și satisface o plăcere. Fiecare om are o plăcere despre care credere că îi dă farmec vieții și așa mult prea scurtă.

Ce adună oamenii sau mai bine zis ce colecționează de-a lungul vieții lor? De toate. De la lucruri dintre cele mai scumpe și exclusiviste la cele mai banale. Unii colecționează tablouri, alții colecționează mașini (din alea adevărate… J), unii colecționează timbre, tricouri, șepci…alții câte și mai câte. Eu, de exemplu, colecționez papucei. Am de diverse forme, culori, din diverse materiale…dar asta e o altă poveste. Să trecem la povestea care trebuie.

Noi, adică, eu, mama și tata, colecționăm sticle de băutură care mai de care mai interesante. Sunt sticle fie cu vin vechi, fie cu coniac, lichior sau whisky vechi. Sunt sticle nu doar cu băutură deosebită, ci și cu formă deosebită. De exemplu, în colecție avem un condur, o pușcă, un căluț, un vapor, un clopoțel (pline cu coniac) o sticlă de vodcă prin care se vede un castel, o sticlă de vin sub formă de vioară. Sunt foarte multe sticle deosebite în colecție.  Una dintre cele mai vechi sticle de vin este cea de Busuioacă de Bohotin din 1976.

Cum a început totul? Nici  nu mai rețin exact. Nici nu știu de unde a pornit totul. Știu doar că azi a apărut o sticlă, mâine alta și tot așa s-au înmulțit…până s-a adunat un număr destul de mare(vreo 500) Suntem tare mândri de colecția noastră mai ales că locuim în orașul dintre vii.

Suntem mândri să le arătăm colecția tuturor celor care calcă pragul casei noastre, dar o păzim cu strășnicie. Nimeni nu se atinge de ea. Toți cei care ne cunosc știu că de sticlele din această colecție nu se atinge nimeni…deși tare ar vrea… Mi-ar plăcea să o arăt tuturor, dar sticlele de vin le ținem în pivniță, culcate pe rafturi, pentru ca vinul să se păstreze în cele mai bune condiții. În barul mic din casă există diverse sortimente de coniac, whisky, lichior, cu vechime de peste 20 de ani. Avem coniac de origini diferite ( moldovești, rusești, ucrainiene, albaneze, românești).

colectie

bar

Vin sărbătorile cu sunet de colinde, cu miros de cozonaci abia scoși din cuptor…cu bunătăți fel de fel. Lângă ele va merge perfect un vin cu tradiție de la Vincon. De sărbători se merită să faci un cadou special din gama Comoara Pivniței marca Vincon. Se merită să stai la masă cu cei dragi și să savurezi un vin de calitate, în timp ce depeni amintiri.

comoara-pivnitei
Vinuri Comoara Pivniței

Mi-ar plăcea tare mult să stau la masa de Crăciun împreună cu familia mea și să savurăm un Merlot din Comoara Pivniței de la Vincon, să depănăm amintiri despre tot ceea ce am reușit să facem de-a lungul anilor sprijinindu-ne unii pe alții, despre momentele frumoase din viața noastră.

Ar fi foarte frumos ca bunătățile tradiționale pe care le pregătim împreună an de an de sărbători, să le savurăm alături de un vin roșu cu tradiție. Merlot este preferatul meu, așa că de îl beau cu mare plăcere ori de câte ori am ocazia. De Crăciun va merge perfect cu o friptură de porc sau cu preparate din carne afumate cu mare drag de tatăl meu.

De aceea, consider că ar fi minunat să fac cadou un vin Merlot, mie și familiei mele dragi, pe care nu doar să îl savurăm, ci să-l și așezăm în colecție, pentru a ne mândri cu el. Parcă o și aud pe mama spunând: Astăzi colecția s-a mai îmbogățit cu o sticlă de vin deosebită, un Merlot din gama Comoara Pivniței de la Vincon. Această sticlă se va alături celorlalte comori din pivnița noastră.

Așa precum Vincon investește în permanență în oameni, inovând și dezvoltând în permanență compania oferind tot felul de sortimente de vin (Pinot Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Fetească Albă, Tamâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel) așa vreau să investesc în plăcerea noastră de dezvolta continuu o colecție de băuturi rafinate care stârnește uimirea și admirația tuturor celor care o văd.

Un cadou special, un vin de la Vincon, ar fi foarte potrivit pentru familia mea și pentru colecția noastră. Va fi un cadou care ne va încânta cu siguranță papilele gustative și ne va aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când îl vom privi admirativ în colecție. El mereu ne va aminti de minunatele clipele petrecute de sărbători. Ce poate  fi oare mai frumos decât un cadou cu gândul la cei dragi…pentru cei dragi?!

Articolul precedentAș vrea
Articolul următorAzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog