Acasă Recomandări Care este diferența dintre lego și lego duplo?

Care este diferența dintre lego și lego duplo?

Author

Date

Category

Diversele jucării lego și  diversele jocuri lego duplo sunt jucării de construcție. Designul clasic pentru ambele tipuri de lego este la fel: un bloc de plastic cu elemente de prindere intercalate în partea superioară, și spații în partea inferioară. Elementele de prindere fac construcția mai ușoară. Jocurile Lego Duplo sunt făcute pentru copii, în timp ce  jucăriile lego sunt fabricate pentru copii mai mari și pentru adulți. Ambele produse sunt fabricate de către Lego, o firmă daneză care funcționează din 1934.

Mărime Lego și Lego Duplo

Principala diferență între lego și lego Duplo este mărimea cărămizilor. Jocurile Lego Duplo sunt fabricate pentru copii mai mici care abia încep să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a uni cărămizile. Lego Duplo standard este dublu ca mărime față de blocurile lego normale. Are înălțime duplă, lățime dublă și adâncime duplă. Acest lucru face ca volumul să fie de opt ori mai mare ca cel al cărămizilor unui Lego standard. Cărămizile Duplo au forme și mărimi limitate, în timp ce cărămizile Lego au mărimi care pornesc de la o cărămidă cu un singur nod și ajung la cărămozi mai lungi cu zece sau mai multe elemente de prindere. Piesele Lego, de asemenea, sunt fabricate în forme standard pentru anumite jocuri de construcție, în timp ce Duplo au variațiuni de forme limitate.

Culoare

Combinația culorilor și variantelor blocurilor Duplo sunt limitate, în timp ce cărămizile Lego au diferite culoei în multe nuanțe. Primul Duplo, care a apărut în 1969, a fost produs în patru culori: alb, roșu, galben și albastru. Aceste jocuri au fost vândute ca parte din seturile obișnuite ale sistemului. În 1975, cărămizile mai mari au primit numele de Double, iar  la cărămizile standard au fost adăugate cărămizi verzi, cu animale și figuri de persoane. Blocurile Duplo apar în culori luminoase.

Jocuri de construcție

O diferență importantă între Lego și Lego Duplo este varietatea construcției seturilor care sunt disponibile pentru fiecare în parte. Linia Duplo include seturi de bază. Descriu lucruri precum ferme, case, grădini zoologice și remiză de pompieri, camion e pompieri, etc. Linia Lego oferă multe teme diferite, incluzând jocuri de construcție precum Harry Poter și Star Wars. Unele dintre ele sunt destul de complexe. Jocul Lego cel mai mare este modelul Taj Mahal, dar unele jocuri Star Wars folosesc mii de cărămizi. Există și jocuri Lego arhitectonice complexe care reprezintă lucruri precum turnuri, orașe și poduri.

lego duplo ferma

 

Caracteristici

Jocurile Lego Duplo sunt ușor de construit și au puține părți mobile. Spre deosebire de acestea, multe jucării Lego au accesorii speciale precum părți mobile, unelte, etc. De exemplu, unele jocuri Harry Potter includ pahare, baghete, seturile cu castele includ săbii, scuturi, poduri.

Acum că ați aflat care este diferența dintre lego și lego duplo, trebuie să vă spun și unde se pot găsi astfel de jucării interesante. Oricând ele se pot găsi în lumea toysmall.ro. În această lume a jucăriilor voi de veți intra, voi veți descoperi diverse jocuri Lego Duplo și jucării Lego care vă vor încânta, nu doar pe voi, părinții, ci și pe cei mici.

logo toysmall.ro

Articolul precedentÎntâlnire
Articolul următorMeşterul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog