Acasă Curiozități Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume

Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume

Author

Date

Category

Cele mai ciudate 15 mâncăruri din lume continuă şi astăzi cu o nouă serie de dezvăluiri,  după cum v-am promis într-un articol anterior.

6. Cașcaval cu viermi- Sardinia

Dacă vă place brânza cu miros puternic, precum Gorgonzola, e posibil să vă placă şi brânza cu viermi. Casu Marza este o brânză din lapte oaie moale şi descompusă în care se adăpostesc larvele muştii de brânză. Dacă veţi avea ocazia să o gustaţi, veţi vedea cum se mişcă insectele.

7.  Escamole(Larve de furnici)- Mexic

Escamolele sunt larvele celor mai mari şi agresive furnici negre (Liometopum). Se găsesc la rădăcinile agavei, iar fermierii ce le strâns sunt de multe înţepaţi în timp ce le capturează. Pentru a le  pregăti  mai întâi  mexicanii le  prăjesc  cu unt și condimente  și apoi le  învelesc  cu o tortilla.  Au consistenţă de brânză de vaci, iar gustul seamană cu cel de unt și nuci. Aceste larve sunt cunoscute sub numele de  ” caviar de insecte „.

8. Peşte Fugu, Japonia

Acest peşte atât de periculos încât te poate omorî. Aproape toţi peştii fugu conţin tetrodoxină, o otravă care poate ucide 30 de oameni odată şi nu are un atidot cunoscut. Oamenii mănâncă această delicatesă şi îşi riscă viaţa în mâinile bucătarilor care au învăţat să elimine otrava. Aţi risca şi aţi gusta un astfel de preparat?

9. Porcuşori de Guinea- Peru

Este bogat în proteine, sărac în colesterol. El poate fi pregătit umplut, prăjit sau la grătar. Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar cu toate că îmi plac ciudăţeniile, eu aşa ceva nu aş gusta sub nicio formă.

10. Căluți de mare, stele de mare și scorpioni pe un băț 

Se spune că trebuie să ai curaj să guşti aşa ceva. În China se obișnuiește să se servească astfel mâncare pe un băț. Aşa că dacă ajungeţi vreodată în China puteţi mânca  cai de mare și frumoase stelele de mare pe băţ. Feriţi-vă de scorpioni, pentru că unii sunt astfel gătiţi încât ei încă mișca.

 

Seria dezvăluirilor nu se încheie aici, ea va continua….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Dans al regăsirii cu iubirea

  Pleacă în călătorie visele. Mă poartă printre rânduri curcubeice, pe un tărâm necunoscut și mie. Se rup lanțurile vieții, zboară anii tinereții. Se înalță...

Te simt în mine trăind

  Suspină vara, suspină ploaia, Bat clopotele, tristă e marea. Se zbate valul, plânge și salcia  Iubirii tale nu-i simt răsuflarea. Și totuși, aud, al inimii susur, Și totuși, te...

Singurătate de safir

Sunt lumină ce-ți scaldă așteptarea În valuri răscolitoare de secunde moarte. Sugrum un întuneric ce mi-a devenit sclav, Îl prefac în raze de viață, impuls să îți...

Ia-mă de mână

Ia-mă de mână, să ne înlănțuim destinele, Să ne iubim în zbor, Să îmbrățișăm un început Scăldat în raze de amor. Ia-mă de mână, simte-mi Inima-mi în palma-ți tremurândă. Ia-mă...

Recent comments

carmenbartshantispirit on Iluzii
carmenbartshantispirit on La o cafea…cu tăcerea
carmenbartshantispirit on Dincolo de timp
oanaroman91 on Peste Puteri
mayapink on Peste Puteri
Raluca Anghel on Peste Puteri
Raluca Anghel on Port in mine
Ceoaca Alina Elena on Pot fi…
carmenbartshantispirit on Pot fi…
Ceoaca Alina Elena on Când iubirea ta a devenit marea mea
carmenbartshantispirit on Păsările mor…amintește-ți zborul lor
carmenbartshantispirit on Dulce fior
carmenbartshantispirit on Oameni
carmenbartshantispirit on Știați că…?
carmenbartshantispirit on Scrisoare de la viață
Raluca Anghel on Scrisoare de la viață
Adriana Ivan on Spovedanie
carmenbartshantispirit on Spovedanie
Ceoaca Alina Elena on Iubind a zilei veșnicie
Adriana Ivan on Iubind a zilei veșnicie
portiadecitit on O răsuflare e de ajuns
portiadecitit on Ai plecat
Adriana Ivan on O răsuflare e de ajuns
Adriana Ivan on Suflet fără nume
Raluca Anghel on Suflet fără nume
Gabriela Rizea on Delirul cuvintelor de mătase
contactalexandrina on De ce să-ți creezi blog